Το laser αποτελεί μια από τις επαναστατικές λύσεις θεραπείας για τις ευρυαγγείες στα πόδια. Ως ευρυαγγείες ονομάζουμε τις μικρές κόκκινες και μπλε διατεταμένες φλέβες οι οποίες μπορεί να εμφανιστούν στα πόδια, το πρόσωπο και εν γένει σε όλο το σώμα.

Πριν την έναρξη της θεραπείας, ο ασθενής συνήθως υποβάλλεται σε triplex φλεβών για να εκτιμηθεί το ποσοστό επιτυχίας του laser, να ελεγχθεί η μείζονα και η ελάσσονα σαφηνής φλέβα και να διευκρινιστεί αν υπάρχει ανεπάρκεια.

Η σωστή και ολοκληρωμένη αντιμετώπιση των ευρυαγγειών περιλαμβάνει πρωτίστως τη θεραπεία των δικτυωτών μπλε φλεβών προκειμένου να διακοπεί η τροφοδοσία των ευρυαγγειών με αίμα.

Η τεχνολογία LASER στις ευρυαγγείες

Το laser επιτρέπει τη θεραπεία μεσαίου και μικρού μεγέθους φλεβών με πολύ χαμηλά επίπεδα ενέργειας. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας ο ασθενής δεν αισθάνεται πόνο. Με ειδική οπτική ίνα η οποία δρα εξωτερικά στοχεύουμε την επιλεγμένη φλέβα και με ειδικές ρυθμίσεις (διάρκεια, συχνότητα, ενέργεια) η ακτίνα του laser φτάνει και σε διαφορετικό βάθος όπου βρίσκεται η στοχευμένη φλέβα.

Η αλληλεπίδραση ακτίνας laser σε καθορισμένο μήκος κύματος και προκαθορισμένη ενέργεια με το τοίχωμα της φλέβας (ευρυαγγείες) έχει σαν αποτέλεσμα αυτή να συρρικνώνεται και να απορροφάται από τον οργανισμό. Γίνεται εξωτερικά χωρίς τρυπήματα με βελόνες.

Πλεονεκτήματα θεραπείας ευρυαγγειών με laser 

  • Πρόκειται για μία αναίμακτη και ανώδυνη μέθοδο αντιμετώπισης των ευρυαγγειών
  • Δεν εγχύονται χημικές ουσίες όπως στην σκληροθεραπεία ή την σκληροθεραπεία με αφρό και επομένως δεν υπάρχει κίνδυνος αλλεργικών αντιδράσεων
  • Πραγματοποιείται με απόλυτη ακρίβεια και αποτελεσματικότητα
  • Δεν περιλαμβάνει τομές
  • Δεν προκαλεί εκχυμώσεις, ουλές ή δυσμορφία
  • Ελαχιστοποιείται κάθε ενδεχόμενο μόλυνσης γιατί δε χρησιμοποιούνται βελώνες
  • Επιτρέπει την ταυτόχρονη θεραπεία και στα δύο άκρα (αν πρόκειται για πόδια)

Στο κέντρο μας διαθέτουμε το εξελιγμένο και εξειδικευμένο για ευρυαγγείες ND YAG LASER, που αποτελεί το καλύτερο μέσο παγκοσμίως για τη θεραπεία των ευρυαγγειών.