Οι ευρυαγγείες είναι οι μπλε ή κόκκινες φλέβες που εμφανίζονται σαν δίκτυο στο δέρμα των ποδιών και του προσώπου συνήθως. Εκτός από την κλασική μέθοδο αντιμετώπισης των ευρυαγγειών, όπως είναι η σκληροθεραπεία (απλή ή με αφρό), τα τελευταία χρόνια είναι πολύ διαδεδομένη η μέθοδος της θερμοπηξίας και των laser. Συγκεκριμένα, η μέθοδος της θερμοπηξίας είναι η δεύτερη δεκαετία που χρησιμοποιείται, με πολύ καλά αποτελέσματα ειδικά για τις ευρυαγγείες του προσώπου.

Στις κόκκινες ευρυαγγείες, όπου η σκληροθεραπεία αντεδείκνυται, η θερμοπηξία έχει απόλυτη ένδειξη και άριστα αποτελέσματα.

Διαδικασία

Με μία πολύ λεπτή βελόνα ραδιοκύματα πολύ υψηλής συχνότητας διοχετεύονται στο τοίχωμα του φλεβιδίου, με αποτέλεσμα να προκαλούν βλάβη του τοιχώματος. Εφαρμόζεται ακριβώς επάνω στο αγγείο, χωρίς να προκαλεί βλάβες στους γύρω ιστούς. Το κάθε αγγείο πλήττεται σε διάφορα σημεία, έτσι ώστε να εξαλείφεται πλήρως.

Υπάρχει περιορισμός στο μέγεθος της φλέβας στην οποία θα εφαρμοστεί η θερμοπηξία, δηλαδή εφαρμόζεται από τις πολύ λεπτές κόκκινες φλέβες έως τις πολύ λεπτές μπλε – μωβ φλέβες. Δεν έχει καλά αποτελέσματα σε μεγαλύτερες ευρυαγγείες και φλεβικές διατάσεις.

Ποια είναι τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα της μεθόδου

  • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάθε τύπο δέρματος
  • Χρησιμοποιείται όλες τις εποχές του έτους, ακόμα και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες
  • Δεν σχετίζεται με αλλεργικές αντιδράσεις
  • Δεν χρησιμοποιούνται χημικές ουσίες για την εφαρμογή της παρά μόνο μια πολύ λεπτή μικροσκοπική βελόνα μέσω της οποίας διοχετεύονται ραδιοκύματα
  • Δεν αφήνει μόνιμα σημάδια και ουλές στο δέρμα
  • Γενικά είναι ανεκτή από το μεγαλύτερο ποσοστό των ασθενών λόγω του ότι δεν προκαλεί πόνο και γενικότερη επιβάρυνση του οργανισμού.

Μετά τη θεραπεία

Η μέθοδος αυτή, σε αντίθεση με τη σκληροθεραπεία, δεν απαιτεί εξωτερική συμπίεση (κάλτσες ή επιδέσμους). Μετά τη θεραπεία πρέπει να εφαρμόζονται ειδικές ενυδατικές κρέμες, όπως και στη μέθοδος της σκληροθεραπείας. Ο ασθενής επιστρέφει άμεσα στις δραστηριότητές του και δεν χρειάζεται καμία ειδική προφύλαξη μετά την εφαρμογή αυτής της μεθόδου.

Το αγγείο που έχει πληγεί από τα ραδιοκύματα σταδιακά εξασθενεί και εξαφανίζεται, με αποτέλεσμα σε μερικές ημέρες να μην φαίνεται καθόλου.

Στο ιατρείο μας διαθέτουμε το εξελιγμένο σύστημα θερμοπηξίας TC3000, το οποίο έχει αποδεδειγμένα άριστα αποτελέσματα, ειδικά στις ευρυαγγείες του προσώπου.