Αποκτήστε τα τέλεια πόδια και ξεχάστε την φλεβίτιδα

teleia-podia

Η φλεβίτιδα είναι μία πάθηση όχι μόνο κουραστική αλλά και αρκετά αντιαισθητική που χαλάει την εικόνα και ρίχνει την αυτοπεποίθηση χιλιάδων γυναικών σε όλο τον κόσμο.

Ουσιαστικά η φλεβίτιδα είναι η φλεγμονή μίας ή περισσότερων φλεβών, δηλαδή των αιμοφόρων αγγείων που υπάρχουν στο σώμα μας και μεταφέρουν αίμα από τα όργανα και τα άκρα προς την καρδιά και τούμπαλιν.

Όταν λοιπόν η φλεβίτιδα κάνει αυτές τις φλέβες να πρήζονται, το αποτέλεσμα είναι μάλλον δυσάρεστο όχι μόνο για την υγεία σας αλλά και για την εμφάνιση σας.

Ευτυχώς η ιατρική έχει εξελιχθεί αρκετά ώστε η αντιμετώπιση τέτοιων προβλημάτων να αποτελεί πλέον διαδικασία ρουτίνας και να μπορείτε να αποκτήσετε άμεσα και εύκολα τέλεια πόδια χωρίς φλεβίτιδα!

Τύποι της πάθησης

Η φλεβίτιδα μπορεί να είναι επιφανειακή ή βαθιά.

Η επιφανειακή φλεβίτιδα αναφέρεται στη φλεγμονή μιας φλέβας κοντά στην επιφάνεια του δέρματός σας. Αυτόςflevitida-sta-podia ο τύπος φλεβίτιδας μπορεί να απαιτεί θεραπεία, αλλά συνήθως δεν είναι σοβαρός. Η επιφανειακή φλεβίτιδα μπορεί να προκύψει από θρόμβο αίματος ή κάτι που προκάλεσε ερεθισμό και διόγκωση της φλέβας.

Η βαθιά φλεβίτιδα αναφέρεται στη φλεγμονή μιας βαθύτερης, μεγαλύτερης φλέβας, όπως αυτές που βρίσκονται στα πόδια σας. Η βαθιά φλεβίτιδα είναι πιο πιθανό να προκαλείται από έναν θρόμβο αίματος, ο οποίος μπορεί να έχει πολύ σοβαρές συνέπειες.

Τα ενοχλητικά συμπτώματα

Ένα μεγάλο πρόβλημα που δημιουργεί η φλεβίτιδα είναι ότι τα συμπτώματα της είναι εξίσου κουραστικά και εξουθενωτικά αλλά και αντιαισθητικά. Σε αυτά περιλαμβάνονται:

  • ερυθρότητα
  • πρήξιμο
  • φλεγμονή
  • Εμφανείς κόκκινες «ραβδώσεις» στο χέρι ή στο πόδι σας
  • Ο πόνος και το πρήξιμο μπορεί να είναι πιο έντονα όταν περπατάτε ή λυγίζετε το πόδι σας.

Πρόληψη και Θεραπεία

Η φλεβίτιδα μπορεί να αντιμετωπιστεί! Πριν φτάσετε όμως στο σημείο να χρειάζεστε θεραπεία για την φλεβίτιδα, μπορείτε επίσης να την προλάβετε προσέχοντας την διατροφή και την καθημερινότητά σας.

Εάν έχετε κληρονομική προδιάθεση για την ανάπτυξη φλεβίτιδας κάντε τα εξής:

  • Να σηκώνεστε και να περπατάτε τακτικά αν κάνετε καθιστική εργασία
  • Να τεντώνετε συχνά τα πόδια σας και να πίνετε άφθονο νερό όταν ταξιδεύετε
  • Να κόψετε το κάπνισμα και να περιορίσετε τις πολύ λιπαρές τροφές
  • Να διατηρείτε ένα υγιές βάρος σώματος
  • Να συζητήσετε με τον γιατρό σας αν χρειάζεστε κάποια προληπτική συντηρητική αγωγή.

Για την αντιμετώπιση της τώρα, εξαρτάται αν είναι επιφανειακή ή εις βάθος φλεβίτιδα.

Η θεραπεία για την επιφανειακή φλεβίτιδα μπορεί να περιλαμβάνει ειδικά αγγειακά laser, κάλτσες συμπίεσης ή χορήγηση αντιβιοτικών εάν υπάρχει υποψία μόλυνσης.

Σε ορισμένες πιο προχωρημένες περιπτώσεις συνίσταται και η λήψη αντιπηκτικών, τα οποία δυσκολεύουν περισσότερο τη δημιουργία θρόμβων στο αίμα σας.

Εάν η φλεβίτιδα είναι πολύ εκτεταμένη και παρουσιάζει σημαντικά προβλήματα με την ροή αίματος στο άκρο, μπορεί να χρειαστείτε θρομβοεκτομή. Σε αυτή τη διαδικασία, ένας χειρούργος εισάγει καθετήρα στην προβληματική φλέβα και είτε αφαιρεί τον θρόμβο, είτε τον διαλύει με χημικά που τον διασπούν, όπως ενεργοποιητές πλασμινογόνου ιστού, είτε εκτελεί συνδυασμό και των δύο μεθόδων.

Γεώργιος I. Ρόκας

Ο κ. Ρόκας Γιώργος είναι απόφοιτος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (master) και διδακτορικού (Dr). Έκανε εξειδίκευση στην αγγειοχειρουργική στο ΓΝΑ Λαϊκό και Σισμανόγλειο και διετέλεσε επιμελητής στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Σήμερα είναι Διευθυντής Αγγειοχειρουργικής Κλινικής στο Νοσοκομείο METROPOLITAN ενώ παλαιότερα διατέλεσε διευθυντής στον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών και Επιστημονικός Υπεύθυνος του Αγγειοχειρουργικού τμήματος και στην Ευρωκλινική Αθηνών.

Εξειδικεύτηκε στο Λονδίνο στα φλεβικά laser και είναι ένας από τους πρώτους που ασχολήθηκαν με τα φλεβικά laser στην Ελλάδα, με μεγάλη εμπειρία και σε περιστατικά της κλασσικής αγγειοχειρουργικής, σας περιμένει για να ασχοληθεί με το πρόβλημά σας και να βρει για εσάς την καλύτερη λύση και αντιμετώπιση με βάση τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα.

Ιατρείο Αθήνα

Ιατρείο Ρόδος

Ιατρείο Λαμία

Ιατρείο Λάρισα

Τελευταία Άρθρα